طولانی‌ترین حمله هوایی پس‌از جنگ جهانی دوم بمباران هوایی اندیمشک
طولانی‌ترین حمله هوایی پس‌از جنگ جهانی دوم بمباران هوایی اندیمشک

طولانی‌ترین حمله هوایی پس‌ از جنگ جهانی دوم بمباران هوایی اندیمشک

چهارم آذرماه هر سال یادآور حماسه پایمردی و مقاومت مردم مظلوم اندیمشک در برابر بیش از یک ساعت و ۳۰ دقیقه بمباران هوایی هواپیماهای رژیم بعثی عراق است که امروز در تقویم کشور خالی مانده است.
شهرستان اندیمشک شهری در شمال و ورودی استان زرخیز خوزستان است که به دلیل وجود خطوط مواصلاتی مهم نظیر راه‌آهن، انبار نفت، شرکت بوتان گاز، سدهای دز و کرخه و همچنین قرار داشتن در کریدور شمال به جنوب دارای ویژگی‌های منحصر به‌فردی در بین سایر شهرهای استان است.
این ویژگی‌ها در کنار سایر ویژگی‌های دیگر نظیر انجام امور پشتیبانی جبهه‌های جنگ و تمرکز نیروها و رزمندگان در این شهر و وجود پادگان‌های مهمی نظیر دو کوهه در طول هشت سال دفاع مقدس موجب شد که این شهر و تاسیسات زیربنایی آن ده‌ها بار از سوی دشمن بعثی مورد تهاجم هوایی و موشکی قرار بگیرد.
در سال ۱۳۶۵ به‌دنبال پیروزی افتخارآفرین رزمندگان اسلام در عملیات پیروزمندانه والفجر هشت و تصرف شهر استراتژیک فاو باعث شد که در چهارم آذرماه سال ۶۵ رژیم بعث عراق به انتقام این شکست مفتضحانه و شدت دادن به جنگ شهرها درصدد نابودی این شهر مظلوم و تاسیسات موجود در آن برآمده و شهر را آماج بمباران هواپیماهای خود قرار دهد.
به گواه اسناد و مدارک مستند و موجود، بزرگترین حمله هوایی که در طی سال‌ها جنگ عراق علیه ایران روی داد بمباران شهرستان اندیمشک در چهارم آذرماه ۶۵ است که در این روز نقاط مسکونی، نظامی و صنعتی شهرستان در چند نوبت و با بیش از ۵۴ هواپیما و به مدت یک ساعت و ۳۰ دقیقه مورد تهاجم هوایی نیروهای عراقی قرار گرفت و در این روز بیش از ۴۰۰ شهید و ۷۰۰ مجروح تقدیم نظام مقدس اسلامی شد.
این بمباران هوایی که از ساعت ۱۱ و ۴۵ دقیقه تا ساعت ۱۳ و ۲۵ دقیقه به طول انجامید بدون‌شک بعد از بمباران‌های جنگ جهانی دوم از نظر تعداد هواپیما (۵۴ هواپیما) و زمان حمله بزرگترین حمله هوایی به یک شهر به حساب آمده که می‌توان آن را از ماندگارترین حوادث هشت سال دفاع مقدس و مقاومت مردم برشمرد که متاسفانه به آن کمتر پرداخته شده است.
شدت این حمله هوایی به حدی بود که حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای که در آن زمان عهده‌دار ریاست جمهوری اسلامی بودند، در نخستین نماز جمعه پس از بمباران اندیمشک در سخنانی این چنین صحنه را ترسیم کردند که «صدام در اندیمشک قصابی کرد.»
یکی از شاهدان عینی حادثه بمباران چهارم آذر ماه سال ۶۵ اندیمشک در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در این شهرستان در تشریح این واقعه اظهار کرد: صبح چهارم آذر بود، پیش از رفتن به مدرسه اخبار را گوش می¬‌دادم، کردستان یک ربع زیر بمباران هوایی عراق بوده و شهدای زیادی داده است.
شهلا شفیعی افزود: در مسیر راه¬‌آهن (باغ ملی) قطار حامل نیروهای ارتش تازه از راه رسیده و سربازها در مسیر با کوله¬ پشتی¬‌هایشان کنار خیابان پیاده شده بودند و کارکنان اداره کل راه¬‌آهن لرستان به سمت محل کارشان می¬¬‌رفتند من و دو خواهرم نیز در راه رفتن به مدرسه بودیم.
این شهروند اندیمشکی اضافه کرد: نزدیک ظهر بود که صدای اذان ناگهان با صدای مهیب انفجار مخلوط شد و فریاد بچه¬‌های مدرسه بلند شد و همه ما بیرون دویدیم، تمام میدان راه‌آهن و اطرافش از پیکرهای شهدا، سربازان و مجروحان پوشیده شده بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.